"Niet zomaar een bijbelstudie"

Waarom CBSI?

Uniek in aanpak
CBSI werkt met  leidersteams.  Elke bijbelstudiegroep heeft een grote groepsleider/ster, één of meerdere gespreksleider/sters en een coördinator die alle praktische dingen verzorgt.  Er is een duidelijke taakomschrijving voor iedere rol en de training die je krijgt voordat je met CBSI begint, helpt daarbij.   Doordat de taken van het leiden goed verdeeld zijn, kan een groep langer volhouden om door te gaan omdat zij niet afhankelijk is van 1 leider/ster.

Internationaal
CBSI bestaat in meer dan 75 landen en 45 talen. Chinese mensen in Nederland kunnen dan ook in hun eigen taal bijbelstudie doen. Zakenmensen uit andere landen die tijdelijk in Nederland wonen, kunnen in het engels, met een CBSI groep meedoen. Het motto van CBSI luidt: "Everyone in the world in the Word." Zo kun je overal in de hele wereld met CBSI meedoen.

Ondersteuning
Elke groepsleider krijgt een coach ter bemoediging die je af en toe belt en voor je bidt.  Op deze manier sta je er niet alleen voor.  Je hebt echt het idee dat je bij een groter geheel hoort.  Er zijn namelijk meer dan 50 groepen in Nederland die op dezelfde manier met bijbelstudie bezig zijn.  Sommige groepen draaien al meer dan 10 jaar en hebben al heel veel bijbelboeken uitgediept op deze manier.  De coaches hebben al meerdere jaren ervaring en kunnen je advies geven bij sommige problemen. 

De Bijbel en alleen de Bijbel
Op een systematische manier bestudeer je elk bijbelboek.   De Bijbel en alleen de Bijbel wordt behandeld.  Op deze manier zijn de CBSI studies toegankelijk voor iedereen, ongeacht de geestelijke achtergrond.